The Thousandth Man

IMG_8173

As you may know from my Instagram, for few weeks I was working on my project for Documentary Photography class at the university and I can finally share the result with you. This is my first experience in the documentary photography and I didn’t think it would be so pleasing and lovely for me: wandering around Prague, catching the moment, trying to show not only the beauty of all those fascinating buildings, but first of all to show the simple life of people in the city. Doesn’t matter if they were citizens or tourists, young or old, I just wanted to show the things that are not usually seen and moments that are so important to be noticed.

At first, I wasn’t sure about the theme of my project, so I just started taking different photos of random things here and there. Soon I realized that the vast majority of photos I took were photos of lonely people. Here came an idea of my whole project being about Loneliness And The City. Then I found amazing poem by Rudyard Kipling “The Thousandth Man” and thought how it fits the whole idea of my project. I think, it is really hard sometimes for me to describe the things I work on, because I don’t want people to understand me or my works, I want they to feel them. I really hope, you’ll catch my mood and feel what I was trying to say with my photo works. Here is the reason I don’t wanna explain why all photos are black and white, I hope you understand it.

P. S. 2 photos from my project were taken in Budapest, so in the end the project itself was not only about Prague and life here, but about lonely people in different cities. All of the people on photos are just strangers, who had no idea I was watching them and was taking photos of them.

Если Вы подписаны на меня на Instagram, то Вы, должно быть, знаете, что последние несколько недель я работала над проектом по классу Documentary Photography в моем университете. Сегодня я, наконец, могу поделиться с Вами результатом. Это мой первый опыт работы в стиле документальная съемка, и признаюсь честно, я и не думала, что мне это будет так интересно или что у меня это будет получаться. Но как оказалось нужно было лишь попробовать и начать творить. На протяжении половины июня я практически каждый день выбиралась в любимые места в Праге и пыталась “словить момент”. Изначально у меня не было какой-то целостной картинки о чем же будет мой проект и что я хочу, чтобы он нес зрителю. Так что я просто ходила тут и там со своей камеро, и делала снимки. Вскоре я увидела, что на самом деле, большая часть моих фотографий, и что самое интересное, фотографий, которые лично мне были более интересны визуально, нежели другие – были снимки одиноких людей. Старых, молодых, разных возрастов и полов. Так я поняла, что темой проекта будет – Одиночество В Большом Городе. И все выстроилось в одну целостную мозаику, когда я наткнулась на стихотворение Редьярда Киплинга “Тысячный Человек”, и поняла, что это стихотворение и есть описание к моему проекту.

Мне всегда сложно объяснить людям, что и почему я делаю, мне гораздо важнее, если они могут почувствовать это сами, поэтому я надеюсь, что мне удалось посредством своих фоторабот передать свое настроение и эмоции. По этой же причине, не стану объяснять почему фотографии я решила делать именно черно-белыми, думаю, тут и так все ясно.

P. S. 2 фото из всего проекта были сняты в Будапеште, так что в итоге мой проект получился не просто об одиночестве в городе, но обо всех одиноких людях в разных городах и странах Земли. Все люди на снимках абсолютно неизвестные мне прохожие, которые даже не догадывались, что я за ними наблюдаю и делаю их снимки.

IMG_7379

IMG_7364

IMG_7345

IMG_8020

IMG_7390-2

IMG_8177

IMG_8152

lines

IMG_7747

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s